Ropen skalla, bloggportal åt alla (folkpartister)!

Alla ska med. Så enkelt är det

Hur ska nya bloggare i LUF och Folkpartiet nå ut i bloggosfären? Självklart kan man gå med i de bloggportal som finns. Men för nya bloggare är det särskilt viktigt att ha uppmuntran och läsare som är tillräckligt intresserade för att kommentera eller rentav länka till inlägg. Det bästa sättet att få det här i början är att få andra inom samma parti att läsa din blogg.

Enklaste sättet att bli sedd på nätet av partivänner är att registrera sig på en bloggportal som samlar bloggar från partiet. Men här störtar den folkpartistiska bloggaren på patrull: man får bara vara med på bloggportalen på Folkpartiets webbsida om man är förtroendevald eller kandidat. Vanliga medlemmar får inte vara med.

Man kan förstå att man vill ha koll på vad väljare kan hitta på Folkpartiet.se, men alla andra allianspartier har bloggportaler öppna till alla medlemmar utanför partiernas hemsidor. Alliansen som helhet har en portal. Till och med de toppstyrda sossarna har en förträfflig portal.

Folkpartiets bloggsida hänvisar till Politometern för de som vill hitta inlägg från fler folkpartister och LUFfare. Det är bättre än ingenting (och självklart ska alla registrera sig på Politometern), men att förlita sig endast på dem har två nackdelar. För det första är den inte integrerad med andra liberala webbsidor (det finns inga länkar till hur man går med i FP eller LUF, till exempel). För det andra behålls all data om t.ex. hur många klickar sig vidare till varje inlägg av Politometern. För oss som bloggar skulle det vara bra att ha lite mer information tillgänglig. (Lib Dems använder dessa data från portalen Lib Dem Blogs för att sammanställa en lista över de bästa blogginlägg varje vecka.)

Jag tycker det är dags att samla bloggare från LUF och Folkpartiet i en egen bloggportal. En stor anledning för att LUF:s kongresser är så trevliga är att alla talare får ett bra bemötande och förstagångstalare blir peppade av alla i kongressalen. Det skulle vara bra för oss nya liberala bloggare att kunna samlas och få samma stöd genom en egen bloggportal.

Kommentarsfältet är öppet – vad tycker du? Har du fler idéer? Skriv gärna!

Flattr this

Advertisements
This entry was posted in Politik, Svenska and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ropen skalla, bloggportal åt alla (folkpartister)!

  1. save money says:

    It’s awesome in support of me to have a website, which is good for my knowledge. thanks admin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s